Kombi Arıza Kodları

Ariston Egis Kombi Arıza Kodları

Ariston Egis marka kombi arıza kodları ve çözümleri nelerdir?

90 Led ve Kırmızı Led Yanıyorsa: Aşırı Isınma Arızası

Bu arıza koduyla karşılaştığınızda yapılması gerekenler kombi altındaki vanaların açık olduğunu konrol edin. Kalorifer vanaları açıkmı konrol edin. Öncelikle petek vanalarının açık olduğundan emin olun ve bununla birlikte  kombiyi resetleyin. Muhtemelen arıza gidecektir. Arıza devam ederse servis çağırmalısınız. Devirdaim pompası arızalanmış.

50, 60 Ledi ve Sarı Led Yanıp Sönüyorsa: Kalorifer Devresi Yetersiz Su Basıncı

Bu arıza kodu ekranda görüldüğünde kombideki kalorifer su basıncı yetersiz demektir. Kombinin dolum musluğunu açıp su basıncını 1,5 bar olana kadar doldurun. Su basma uygulayın bununla birlikte kombinizi resetleyin muhtemelen sorun çözülecektir. Arızada düzelme olmazsa servis çağırmalısınız.

60, 70 Ledi ve Sarı Led Yanıp Sönüyorsa: Kalorifer Devresi Sensör Arızası

Kalorifer devresi sensörü arızalandığında yada kablo kopukluğunda meydana gelen arıza kodu. Sensörün geğişimi bu arızayı ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle sensör değişimi için servis çağırın.

50, 70 Ledi ve Sarı Led Yanıp Sönüyorsa: Sıcak Su Sensörü Arızası

Kulanım suyu sensörü arızalandığında ekranda beliren arıza kodu. Bu arıza kodunda kombi sıcak su vermez. Bu nedenle sıcak su sensörünün değişimi gerekir. Sensörün değişimi için servis talebinde bulununuz.

70 Led ve Sarı Led Yanıp Sönüyorsa: Eeprom Sorunu

Elektronik anakart arızalandığında bu hata kodu çıkar. Arızanın giderilmesi için mutlaka servis çağırmalısınız.

80 Led ve Sarı Led Yanıp Sönüyorsa: Elektronik Kartla Kumanda Panosu Arasında İletişim Kesintisi

Pano elektronik anakarta bilgi aktaramıyor bu nedenle bilgi yollasa da kart bunu algılamıyor. Hangisinde arıza olduğunu anlayabilmek için kombi servisi çağırmalısınız.

40, 50, 60, 70, 80 Ledi ve Sarı Led Yanıp Sönüyorsa: Çok Sayıda Reset Atılmış

Bu arıza durumu özellikle reset düğmesine 15 dakika içerisinde birçok kez basıldığında meydana gelir. Bir süre kadar bekleyin. Düzelme olmaz ise cihazı şalterinden kapatıp açın. Düzelme olacaktır.

70 Led Yanıp Sönüyor ve Kırmızı Led Yanıyor: Dahili Elektronik Anakart Sorunu

Elektronik anakartta bir sorun olduğunu ve cihazın bloke olduğunu belirten arıza kodu. Bu nedenle arıza görüldüğünde cihaz çalışmayacaktır. Sorunun kesin çözümü için servisi çağırın.

Sadece Kırmızı Led Yanıyorsa: Cihaz Alev Algılanmıyor

Kombide ateşleme sorunu olduğu zaman kırmızı led yanıp sönerek arızayı haber verir. Bu arızada öncelikle daire gaz vanasına veya kombi gaz vanasına bakın. Fakat vanalar açık ve sorun hala devam ediyorsa  Egis model kombinizin ateşleme iyonizasyon elektrodunda, anakart veya gaz valfinde arıza. Bununla birlikte kesin çözümü için servis yardımı almalısınız.

50, 60, 70 Ledi ve Sarı Led Yanıp Sönüyorsa: Gaz Valfi Kapalı Olduğu Halde Alev Algılanıyor

Gaz valfinin kapalı olmasına rağmen alevin algılanmaya devam ettiğini belirten arıza kodudur. Bu durumunda gaz valfinde, anakartta veya iyonizasyon elektrodunda arıza. Servis çağırmalısınız.

60, 70, 80 Ledi ve Sarı Led Yanıp Sönüyorsa: Cihaz Çalışırken Alev Sönüyor

Bu arıza durumunda reset düğmesine bir kez basarak resetleme yapın. Resetleme sonrası arıza devam ederse 3 kez tekrar edin. Resetleme işlemi sonrasında arıza devam ederse servisi aramalısınız. Elektrotlarda, elektronik anakarta veya gaz valfinde arıza.

Sadece Sarı Led Yanıyorsa: Atık Gazı Tahliye Sorunu

Ariston kombi atık gaz sisteminde sorun olduğu zaman sarı led lamba yanar. Baca ek yerlerinden çıkmıştır. Bununla birlikte kombinin reset düğmesine 5 saniye kadar basılı tutarak resetleyin. Arıza devam ederse servis çağırın. Anakart, fan motoru veya prosestad arızası.

Scroll to Top
Hemen Arayın